Spot Color Master
Inkt doseersysteem voor conventionele en/of UV inkten
SpotColorMaster-inkt-doseersysteem-768x7

Inkt doseersysteem Spot Color Master

De Spot Color Master® is het nieuwe inkt-doseersysteem welke speciaal ontwikkeld is voor verpakkings-drukkerijen die op een zeer eenvoudige wijze hun “meng” kleuren nauwkeurig, efficient en consistent willen reproduceren. Of u nu handmatig zelf uw mengkleuren maakt dan wel kant en klaar bij uw inktleverancier bestelt, zult u profiteren van het professionele gemak van de Spot Color Master®. Deze zal u helpen uw proces van inktdoseren-en mengen te standaardiseren en kosten besparen. Er zijn verschillende stappen in het proces waarbij de software en apparatuur u helpen om effectief en efficiënt te werken


Spotcolormaster-Afmetingen_1.jpg

Conventionele en/of UV inkten

De Spot Color Master® is in de basis uitvoering geschikt voor het doseren van conventionele (oxidatief drogend) inkt uit de 2,5 kg vacuümblikken welke door de diverse inktfabrikanten geleverd worden. Op aanvraag wordt de Spot Color Master® geschikt gemaakt voor andere typen inkt b.v. UV-inkt en bestaat de mogelijk voor het aanpassen aan andere typen blikken en/of kunststof emmers. Op zeer eenvoudige wijze en slechts in een paar minuten kan een drukker zijn eigen speciale “meng” kleuren maken met bijna geen afval en geen rommel. Met het nieuw ontwikkelde 2-weg doseerventiel (fijn en grof dosering) geeft de drukker de mogelijkheid om de gewenste hoeveelheid snel en nauwkeurig (0,1 gram exact) te doseren. Na de gewenste hoeveelheid gedoseerd te hebben behoeft de drukker het inktblik niet meer vacuum te sluiten.

De Spot Color Master® is (ergonomisch) ontwikkeld om zodoende 16 posities te creëren voor de voor de opslag van alle Pantone ® basiskleuren. De 16 vacuumblikken (basiskleuren) worden afgesloten door middel van een  “volgplaat” die voorkomt dat zuurstof de inkt uitdroogt en vuil in de inkt kan treden. De Spot Color Master® wordt pneumatisch aangestuurd en 2 grote luchtcilinders zorgen ervoor dat de blikken geheel leeggedrukt worden. Het reinigen van de doseerventielen vergt slechts enkele seconden na de productie van uw “meng” kleur. Op eenvoudige wijze kan indien een blik (basiskleur) leeg is gewisseld worden.

Het onderhoud wordt tot een minimum beperkt dankzij de zeer doordachte constructie en het gebruik van duurzame materialen (RVS en Aluminium).


Voor meer informatie over de Spot Color Master®: Contact of www.spotcolormaster.com

Klik hier voor onze productvideos