Omgekeerde Osmose-installaties      
Voor stabiel proces-water

 
Omgekeerde Osmose-installaties voor drukkerijen 

Door de inzet van een Omgekeerde Osmose-installatie is men verzekerd van stabiel proces-water voor de drukkerij. Fluctuaties in het leidingwater worden geheel geneutraliseerd door Omgekeerde Osmose. 
Het geconditioneerde proces-water kan universeel voor elke drukpers worden ingezet.
De inzet van deze osmose installatie is bedoeld om het “instabiele” leidingwater geschikter te maken voor het drukproces (= standaardisatie).
Men gaat hierbij uit van de volgende gedachte; het leidingwater d.m.v. ontharden/demineraliseren, o.a. het Calcium en Magnesium alsmede overige zoutenaandeel verwijderen en vervolgens dit water weer op te harden tot de gewenste hardheid.
Het leidingwater wordt gedemineraliseerd en vervolgens met 3 % Aqua-Balance weer opgehard tot de gewenste waarde (hardheid 8 – 10 Duitse graden en 350 tot 400 microsiemens)

Tevens wordt hiermee het bi-carbonaataandeel grensnorm van 200mg/L  gestandaardiseerd, waardoor de bufferende eigenschappen van een vochttoevoegingsmiddel worden verbeterd.
De vocht-inktbalans zal minder snel worden verstoord en een stabiel drukproces wordt eenvoudiger bereikt.
Bovengenoemde zaken kunnen leiden tot verbetering  van droogproblemen en wrijfvastheid van de inkt, die tot uiting komen tijdens het drukproces en in de nabewerking.
Met inzet van voor behandeld water d.m.v. omgekeerde osmose zal het gehele proces veel beter controleerbaar en beheersbaar blijven.

Voordelen voor uw drukpersen:

  • Stabiele vocht-inktbalans (voorkoming over-emulgeren) pH-en geleidbaarheid
  • Kleurkracht is groter
  • Betere droging (vooral bij cyaan en magenta)
  • Minder Densiteitverschillen
  • Minder papier-inschiet
  • Bij Osmose proceswater een goede stabiele pH
  • Geen kalk-afzetting (hydrogeen-carbonaat) op rollen (minder slijtage)
  • Stabiele basis voor alcoholvrij/reducerend drukken


Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, bel of mail ons.