Ultrasoon Luchtbevochtigingssystemen

FNZD2446.JPG  

Ultrasoon Luchtbevochtigingssystemen

Het Ultrasoon luchtbevochtigingssysteem is speciaal ontwikkel voor CtP-afdelingen ter voorkoming van statische elektriciteit, waardoor o.a. problemen ontstaan voor zowel mens als machines. Hierdoor is conditionering van de luchtvochtigheid een absolute noodzaak.

Veel CtP-installaties zijn voorzien van een zogenoemde “auto-loader”, waarbij een compleet pak offsetplaten in de CtP-ontwikkelmachine wordt geladen. Deze platen zijn onderling gescheiden door schutvellen welke bij een te lage luchtvochtigheid storingen kunnen veroorzaken in de ontwikkelmachine. Dit kan leiden tot behoorlijke achterstand in de productie. 

De Ultrasoon-unit is voorzien van een ingebouwde vernevelaars, waarbij trilplaatjes het water microscopisch fijn vernevelen, zodat het vrijwel onmiddellijk verdampt.

Het Ultrasoon luchtbevochtigingssysteem wordt rechtstreeks op de omgekeerde osmose installatie aangesloten. Dit water is reeds voor behandeld zodat eventuele stofneerslag en/of verstoppingen worden voorkomen. Daarnaast plaatsen wij een UV-C desinfectie systeem in de aanvoerleiding van water naar het luchtbevochtigingssysteem, teneinde besmetting door virussen en bacteriën (legionella) te voorkomen.

De voordelen van ultrasone luchtbevochtiging
Luchtbevochtiging door middel van ultrasone nevel neemt diverse interessante voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van ultrasone luchtbevochtiging, zijn de volgende:

  • Ultrasone luchtbevochtiging is erg effectief. Door een ultrasone luchtbevochtiger in te zetten, bereikt u snel en zonder veel energieverbruik het gewenste RV percentage.
  • De kleine druppels van de ultrasone nevel slaan niet neer op de grond of op het product in de ruimte. De druppels zijn zo klein, dat ze direct door de lucht worden opgenomen. 
  • U profiteert van een koeleffect. De fijne nevel zorgt er niet alleen voor dat de lucht vochtiger wordt, maar kan de lucht indien gewenst ook koelen. 
  • Ultrasone luchtbevochtiging is hygiënisch. Het osmose-water dat voor de luchtbevochtiging gebruikt wordt, filtert namelijk 99 procent van de bacteriën uit het toevoerwater.


DR Graphics beschikt over alle expertise van engineering, productie en installeren van hogedruk- en ultrasone luchtbevochtigingsystemen.
We richten ons op alle markten waar behoefte is aan een gecontroleerd klimaat, met name zijn wij gespecialiseerd in drukkerijen en print/sign bedrijven. 
DR Graphics staat bekend om het leveren van duurzame kwalitatief hoogstaande luchtbevochtgingsystemen welke geluidsarm en energiezuinig zijn. 

Uiteraard dit alles tegen een interessante prijsstelling en uitstekende service. Tevens waarborgen wij de continuïteit door onderhoud van de apparatuur door onze eigen service-monteurs. 
Graag geven wij u in een persoonlijk gesprek uitleg over de mogelijkheden van onze systemen en adviseren wij u met betrekking tot de beste oplossing op gebied van klimatisatie.


Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, bel of mail ons.

Klik hier voor onze productvideos